Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Lex Luger
Magasság: 193 cm
Súlya: 120 kg
Származási hely: Buffalo, New York
Speciális mozdulata: Running forearm smash
Főbb eredményei: WCW World Heavyweight Champion, WCW World Tag Team Champion, United States Heavyweight Champion, 1994-es Royal Rumble győztes

Lawrence Wendell Pfohl néven született 1958. június 2-án. Fiatal korában végig football-ozott, és miután lediplomázott, profi játékosként kereste a kenyerét egészen 1984-ig.

1985-ben döntött úgy, hogy profi pankrátor akar lenni. Edzője Hiro Matsuda volt, aki Hulk Hogan-t is tanította. Ekkor vette fel a Lex Luger nevet. Az ötlet a Superman-ből jól ismert Lux Luthor-ból jött.
Az NWA floridai szervezeténél debütált, ahol meg is szerezte a régió bajnoki címét.
1987-ben kerül át a WCW-hoz, mint gonosz karakter. Itt a „Total Package” becenevet kapta. Ric Flair „Four Horsemen” csapatának lett a tagja. Nikita Koloff legyőzésével NWA United States Bajnok tudott lenni. Pár hónappal később Dusty Rhodes szerzi meg az övet. Mivel a címvesztéshez a Four Horsemen gárdájának is köze volt, kilép a csoportosulásból, és közönségkedvenc lesz. Barry Windham-mel megalkotja a „Twin Towers” formációt, és a csapat bajnoki öveket is begyűjtik. Társa azonban elárulja, és elbukják a címeket.
Pár nappal később Jim Crockett Sr. tiszteletére egy tag team tornát rendeznek, ahol összeáll Sting-el, és megnyerik az eseményt.
1988-ban nagy ellenfele az NWA bajnok Ric Flair volt. Sokszor megküzdöttek egymással, de az övet egyszer sem sikerült elhódítani.
Legyőzi Barry Windham-et, és újra US Bajnok lesz. Pár hónap múlva Michael P.S. Hayes megkaparintja az övet, de Lex néhány nap alatt visszaszerzi, és gonosz karakterré válik.
Az övet ezután folyamatosan megvédi, sőt a világbajnok Ric Flair is újra előtérbe kerül. A viszály alatt megint közönségkedvenc lesz, de az övet nem tudja megszerezni.
Az US címet 1990-ben veszti el Stan Hansen ellen. 523 napig volt az Egyesült Államok Bajnoka, és ezzel ő tartja mind a mai napig a rekordot. A címet egyébként rövid időn belül újra visszaszerzi.
Sikerül újra kiharcolnia a lehetőséget, hogy megszerezhesse Flair világbajnoki övét, de Ric otthagyja a szervezetet, az övet meg viszi magával. Mivel nem volt a WCW-nak bajnoka, ezért a Luger vs. Windham meccs győztesét nevezték ki új bajnoknak. A csatát és az övet Lex nyeri.
1992-ben a SuperBrawl II alkalmával Sting győzi le, és lesz az új bajnok.

Az öv elvesztése után ott hagyja a szervezetet. Nem sokkal később motor balesetet szenved, és pihenőre kényszerül.

1993-ban igazol át a WWF-hez. Megkapja a „Narcissist” becenevet, és egy hiú, beképzelt, önmagát tökéletesnek tartó karaktert formáz meg. Bejöveteleinél mindig nagy tükrök előtt pózolt. A motoros balesetét is bevették a sztoriba. Eszerint az alkarjába egy fémlap van beépítve, és ezzel még nagyobb kárt tud okozni ellenfeleiben. Később a vezetőség arra kötelezte, hogy viseljen könyökvédőt, persze ezt általában a megfelelő pillanatban eltávolította.
Első nagyobb viszálya Mr. Perfect ellen volt. Kettejük végső ütközetén Luger győzedelmeskedett a WrestleMania IX alkalmával.
Igazi közönségkedvenc lesz, amikor legyőzi Yokozuna-t egy body slam versenyen. Megkapja a „Made in the USA” és az „All-American” beceneveket. Yokozuna az akkori világbajnok, így amikor viszályba kerülnek egymással, Lex a címért is megküzdhet, de nem jár sikerrel.
1994-ben megnyeri a Royal Rumble-t Bret Hart-al együtt, mivel egyszerre esnek ki a ringből. Ennek következtében a WrestleMania-n Bret az öccsével vív egy csatát, míg Luger a bajnokkal mérkőzik meg. Bret a Luger vs. Yokozuna meccs nyertesével küzdhetett meg a címért az est főmérkőzéseként. Luger meccsén Mr. Perfect volt a vendég bíró, aki Yokozuna-t hozta ki győztesnek. Az est végén egyébként „Hitman” lett az új bajnok.
1995-ben csapatot alkot Davey Boy Smith-el „The Allied Powers” néven. Bár nagyon sikeresen működnek együtt a ringben, a csapat címeket mégsem sikerül megszerezni.

Augusztustól újra a WCW égisze alatt bunyózik. Nem sokkal érkezése után újra negatív hőssé válik, amikor kikezd az aktuális bajnokkal, Hulk Hogan-nel.
1996. januárjában csapatot alkot a régi baráttal Sting-el, és a Harlem Heat formációt legyőzve WCW Csapatvilágbajnokok lesznek. Februárban legyőzi Johnny B. Badd-et, és kis időre a World Television bajnoki övet is begyűjti.
Az év közepétől újra pozitív hőssé válik, amikor a WCW vezéregyénisége lesz a nemrég megalakult nWo csoportosulás ellen, akik a WWF-ből érkeztek, és át akarták venni a szervezet irányítását.
SuperBrawl VII alkalmával összeáll The Giant-el, és újra csapatbajnok lesz az Outsiders legyőzésével, ám az öveket nem sokkal később visszaszerzik a korábbi bajnokok.
1997-ben a Bash at the Beach-en leveri Hogan-t, és WCW Nehézsúlyú Világbajnok lesz. Az övet Hulk 5 nap múlva visszaszerzi.
1998. vége felé tagja lesz az nWo pozitív karakterekből álló formációjának, aminek a neve „nWo Wolfpac”. Bret Hart-ot legyőzve 5. alkalommal is megszerzi az US övet, de egy nappal később visszavándorol a cím korábbi tulajdonosához.
1999. közepétől újra gonoszként akciózik The Total Package néven. Menedzsere Miss Elizabeth lesz.
Amikor 2001-ben a WWE felvásárolja a WCW-t, Luger nem kerül át az új szervezethez.

2002-ben Európában lépett fel, majd 2003-ban átkerül a TNA-hez. 2006-ig bezáróan kisebb szervezeteknél tűnik fel, majd bejelenti visszavonulását.Pfohl elvált, és van egy fia, meg egy lánya. 2003-ban Elizabeth Hulette-tel járt (Miss Elizabeth). Ebben az időben többször is összetűzésbe keveredett a rendőrséggel ittas vezetésért, és bántalmazásért, amit barátnőjén gyakorolt. Elizabeth május 1-én Pfohl lakásán halt meg kábítószer túladagolásban. A sok illegális szer miatt letartóztatták a volt pankrátort, 2005-ben pedig 5 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
2006. szeptemberében megkeresztelkedett, elvonult a világ szeme elől, és próbált egyenesbe jönni a hit segítségével.
2007. októberében egy ideg megsérül a nyakában, és lebénul. Az orvosok szerint már az is csoda, ha valaha járni tud. Jelen állás szerint kis időre meg tud állni a lábán, egyébként pedig csak mankóval tud közlekedni. Ismerősei elmondása alapján súlya most 70 kiló körül van.

Lex Luger tiszteletére

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!