Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Shawn Michaels
Magasság: 183 cm
Súlya: 112 kg
Származási hely: San Antonio, Texas
Speciális mozdulata: Sweet Chin Music
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, Unified Tag Team Champion, World Tag Team Champion, European Champion, 1995-ös és 1996-os Royal Rumble győztes

Michael Shawn Hickenbottom 1965. július 22-én született a Williams Air Force Bázison, Chandler-ben. Három testvére van – Randy, Scott és Shari. Ő a legfiatalabb négyük közül. Katonai család lévén sokszor költözködtek gyerekkorában, míg végleg le nem telepedtek San Antonio-ban. 12 éves kora óta profi pankrátor akart lenni. 6 évesen kezdett football-ozni és folyamatosan atletizált.
Felesége egy korábbi WCW Nitro táncos, Rebecca Curci. 1999 március 31-én házasodtak össze Las Vegasban egy kis kápolnában, ahol egy Elvis imitátor adta össze őket.

Jose Lothario kezdte tanítani az alapokra, és 1984-ben debütált.
1987-ben az AWA szervezetnél Tag Team Bajnok lett Marty Jannetty-vel, Midnight Rockers néven. Ez évben meghívták őket a WWE-hez, de hamarosan ki is lettek rakva. Visszatértek az AWA-hoz és újra Tag Team Bajnokok lettek. Itt ismerte meg Scott Hall-t.

1988-ban visszatértek a WWE-hez, mint a Rockers. Bár sok győzelmet arattak, sosem lettek bajnokok.

1991-ben a Rockers feloszlott, miután Shawn összeveszett partnerével. Pár hónappal később Interkontinentális Bajnok lett. Ekkor adta magának a „Heartbreak Kid” becenevet. Az övet Marty Jannetty ellenében elvesztette, de újdonsült testőre segítségével (Diesel, azaz Kevin Nash) visszaszerezte. 1993-ban elvették tőle az övet, mert egy doppingteszten megbukott. Ebben az időszakban alakult a Kliq.

A 90-es évek közepén a WWE történéseit a Kliq nevű formáció irányította a háttérből. A csapat tagjai Shawn, Kevin Nash, Scott Hall, Sean Waltman és Triple H voltak. Sok karriert tettek tönkre, és a legjobb meccseiket is egymás közt vívták.
1995-ben és 1996-ban egymás után kétszer is megnyeri a Royal Rumble-t.

Bret Hart legyőzésével lett világbajnok a Wrestlemania 12-n. Térdsérülés miatt le kellett mondania a címről és jó pár hónap kihagyás után tért csak vissza, hogy megalakuljon a D-Generation X Triple H és China közreműködésével. Bret Hart újboli legyőzésével ismét világbajnok lett, de Wrestlemaina 14-en vereséget szenvedett Steve Austin ellenében. A ring világát otthagyva pankrátorokat tanított és megkeresztelkedett. A 2002-es SummerSlam alkalmával tért vissza, ahol Triple H volt az ellenfele. Kettejük csatározása évekig eltartott a legjobb meccseket produkálva. 2006-ban kibékülésük jeleként újraalkották a D-Generation X-et.
Érzelmekben gazdag estét produkált a Wrestlemania 24-en, amikor nyugdíjazta legjobb barátját, Ric Flair-t.
Ezután nem sokkal nagy csatározásba kezdett Chris Jericho-val.

2008. végén JBL alkalmazottjává válik, mivel nagy pénzszűkébe került. Innentől kezdve sorozatos megaláztatások vártak rá.

2009. februárjában a No Way Out-on leveri JBL-t, és megszabadul az alárendeltségi viszonytól.
Elhatározza, hogy megszakítja Undertaker 16-0 WrestleMania rekordját, de ahogy elődeinek, neki sem sikerül a győzelem. Ezt a mérkőzést egyébként az év meccsének választották.
4 hónap szünet után tér vissza a SummerSlam-en, ahol újjáéled a D-Generation X. A formáció decemberben legyőzi a Jeri-Show csapatát, és Egyesített Csapat Bajnokok lesznek.

2010. februárjában az egyik Raw adásában bukják el az öveket, ami a DX végét is jelentette.
Ezután ráveszi Undertakert, hogy másodjára is küzdjenek meg egymással a WrestleMania-n. Ha Shawn veszít, vissza kell vonulnia. Veszített...2000-ben fia született (Cameron Kade), 2004-ben pedig lánya (Cheyenne Michelle).
A végére még egy érdekesség: Shawn bibliatanár San Antonioban

TITANTRON


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!