Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Lita
Magasság: 168 cm
Súlya: 61 kg
Származási hely: Atlanta, Georgia
Speciális mozdulata: Litasault, Swinging Snap DDT
Főbb eredményei: WWE Women’s Champion

Amy Christine Dumas néven született 1975. április 14-én. Gyerekkorában sokszor váltogatta az iskolákat. Miután leérettségizett, különféle rockbandákban gitározott. Judozott és kickboxolt, majd pankrátornak állt. Akkor kapott kedvet a dologhoz, amikor látta egyszer Rey Mysterio-t egy WCW adásban.
1998-ban Mexikóba utazott, hogy kitanulja a mesterséget. Klubokban táncolt, hogy a tanulási költségeket fizetni tudja. Amikor visszatért az Egyesült Államokba, különféle kisebb szervezeteknél kezdett tapasztalatot gyűjteni. Az egyik ilyen szervezetnél ismerte meg a Hardy tesókat.

1999. tavaszán bekerül az ECW-hoz, és “Miss Congeniality” néven ügyködik, majd “Angelica”-ra vált. Dory Funk Jr. meghívta, hogy képezze magát a legenda iskolájában. Amikor ez megtörtént, visszatért az ECW-hoz. Funk még ’99-ben bejuttatta a WWF-hez.

Először a Memphis Championship Wrestling-nél edződött, ami a WWF egy kisebb szervezete. Itt kapta a Lita nevet.
2000. február 13-án kerül fel a nagy WWF-hez, Essa Rios társaként. Miután szétmentek, átkerül a Hardy tesók csapatába, és megalakítják a “Team Xtreme” formációt. Ő volt az egyetlen női pankrátor, aki valaha részt vett a WWE-nél TLC meccsen (asztalok, létrák, székek).
Viszályba kerül Trish Stratuss-al, ami egészen 2006-ig, Trish visszavonulásáig tartott.
2000. augusztus 21-én női bajnok lesz, miután legyőzi Stephanie McMahon-Helmsley-t. A mérkőzés bírója The Rock volt. 73 nap után Ivory szerzi meg az övet Edge és Christian segítségével, akik ekkoriban a Hardy-k ellenfelei voltak.
2001-ben Dean Malenko-val csatázik, amit általában megnyer Matt Hardy-nak köszönhetően. Az életben Matt és Lita együtt járnak, ezért ez a sztorivonalba is bekerül. Az év közepe felé a Hardy-k egymás ellen fordulnak, és meccsükön Lita a bíró. Egy véletlen folytán Jeff-et hozza ki győztesnek, aminek következménye, hogy Matt szakít Lita-val, a Team Xtreme pedig feloszlik.
2002-ben egy filmforgatáson lesérül, és jó pár hónapra kimarad. Amikor visszatér, Torrie Wilson-nal kerül összetűzésbe. Kettejük viszáját az akkori RAW igazgató Eric Bischoff úgy oldja meg, hogy kirúgja Lita-t.
2003. szeptemberében tér vissza a RAW-hoz. Az év vége felé megküzd Victoria-val a nők között először megrendezésre kerülő ketrec meccsen. A mérkőzést Lita bukja, miután Matt Hardy bekavar.
Kis időre Christian barátnőjeként tűnik fel, de 2004-re újra összejön Matt Hardy-val. A duó összetűzésbe kerül Kane-nel, aki elrabolja Lita-t, és állítólag teherbe is ejti. A nagy viszály odáig fajul, hogy Kane összeházasodik Lita-val az egyik RAW adásában.
Miután a Kane-nel való történet megszakadt, újra Trish Stratus és a bajnoki öv lett a legfontosabb. Decemberben másodszorra is sikerül a női övet megszereznie.
2005-ben a New Year’s Revolution alkalmával Stratus visszaszerzi az övet.
Ismét összeáll Kane-el, de az év közepe felé átpártol Edge-hez és bejelenti, hogy el akar válni. A június 20-ai RAW-ban összeházasodik Edge-el, de Kane belezavar a ceremóniába.
A valós életben Lita ekkor még Matt-el van, de el kezd Edge-el is járni. A szerelmi háromszöget a sztorivonalba is beveszik, így megkezdődik egy Hardy vs. Edge viaskodás Lita kegyeiért. A végén Edge kerül ki győztesen.
2006. augusztusában legyőzi Mickie James-et, és harmadjára is női bajnok lesz. Az Unforgiven-en régi ellensége, Stratus szerzi meg az övet, ami egyben Trish utolsó meccse is volt. Miután a bajnok visszavonult, a címért egy tornát rendeztek, ahol a döntőben Lita nyert Mickie James újboli legyőzésével. November 26-án a visszavágón James visszaveszi az övet, Lita pedig bejelenti a visszavonulását. Az ok Matt Hardy volt. A rajongók nem tudtak Lita-nak megbocsájtani, és folyamatosan ócsárolták nem csak a fellépések alatt, de az életben is. Ezt nem bírta tovább idegekkel, ezért döntött a távozás mellett.
2007-ben egy alkalom erejéig feltűnt a ringben Trish Stratus oldalán, amikor a RAW 15 éves ünnepsége volt.A visszavonulás után új barátjával zenekart alapított “The Luchagors” néven.
2007. áprilisától egy rádióadó dj-jeként dolgozik.
Dumas nagy állatbarát. 2003-ban saját alapítványt hozott létre.
Miután barátjával szakított, kis ideig CM Punk-kal is járt, legalább is Matt Hardy egy 2010. márciusi interjúban ezt mondta.

TITANTRON

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!