Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Mick Foley
Magasság: 188 cm
Súlya: 130 kg
Származási hely: Long Island, New York
Speciális mozdulata: Mandible Claw
Főbb eredményei: WWF Champion, WWF Tag Team Champion, Hardcore Champion, ECW World Tag Team Champion, WCW World Tag Team Champion, TNA World Heavyweight Champion

Michael Francis Foley 1965. június 7-én született Bloomington-ban (Indiana állam). Az iskolában birkózott. Kedvenc pankrátora Jimmy Snuka volt, és miatta kezdett el pankrációzni.
1983-ban debütált a profik között “Jack Foley” néven. Sok kisebb szervezetnél megfordul, 1988-tól pedig elkezdi használni a “Cactus Jack” nevet. Ekkoriban történik meg vele az az autóbaleset, ahol elveszti két front fogát.
1991. szeptemberében a WCW tagja lesz. 1992-ben összecsap az aktuális bajnokkal Sting-gel. A meccset elveszti, mégis ezt az összecsapást tartja karrierje legjobb mérkőzésének. Hatalmas és brutális viszályt folytatott Vader-rel. Egyik mérkőzésükön például leszakadt Foley füle.
1994-ben olyan helyzetbe került, hogy csapat bajnok lehetett, ám ekkorra volt betervezve a fülének a visszavarrása is. Foley a csapat meccset választotta, és Kevin Sullivan-nel tag team bajnok lett.
Még ebben az évben átment az ECW-hoz, ahol kétszer is megszerezte a csapat bajnoki övet.

1996-ban kerül a WWF-hez, mint “Mankind”. Karaktere egy elmezavarodott egyén, aki patkányokkal beszél, folyton motyog, és állandóan kínozza magát (pl. kitépkedi a haját). Hannibal Lecter féle maszkot visel, és kazánházakban húzza meg magát. Speciális mérkőzései a “Kazánház meccsek” voltak. Első nagy viszályát Undertaker-rel folytatta. Taker menedzsere – Paul Bearer – idővel Mankind pártjára állt. A temetkezési vállalkozóval folytatott mérkőzések között szerepelt ez első “Élve Eltemetni” meccs is.
Ekkoriban Steve Austin és Shawn Michaels voltak a csapat bajnokok. Michaels lesérül, Austin pedig társ nélkül marad. Mankind felajánlja segítségét, de “Stone Cold” nem akar egy bolonddal együttműködni. Ennek hatására Foley egy új karaktert ölt, aki a “Dude Love” névre hallgat. A páros legyőzi az Owen Hart/British Bulldog párost, és Dude Love csapat bajnok lesz. Később a csapat szétmegy, miután Austin súlyos nyaksérülést szenved az egyik meccsén.
Amikor Triple H ellen viaskodott, többször vitába keveredett saját magával, hogy melyik énje küzdjön. Végülis régi karaktere, Cactus Jack lett a befutó.
WrestleMania XIV-en Terry Funk-kal is csapat bajnok lett, de másnap az “Outlaws” csapata elnyeri a címeket tőlük.

1998-ban újra Mandkind szerepében megvív Undertaker-rel egy Hell in a Cell meccset, ami minden idők egyik leglátványosabb mérkőzése lett, melynek a végén Mankind szó szerint ott hagyta a fogát.
Amikor Vince McMahon kórházba került Undertaker és Kane miatt, Mankind felkereste, hogy jobb kedvre derítse. Elővett egy zoknit, amit “Mr. Socko”-nak hívott. A zokni használatát csak erre az egy alkalomra tervezték, de a közönségnek annyira tetszett a dolog, hogy Mr Socko végérvényesen Foley részévé vált. Kivégző mozdulatának, a Mandible Claw-nak is szerves része lett.
Mr. McMahon létrehozta a hardcore bajnoki övet, és Mankind-ot nevezte ki első bajnoknak.
Később összeveszett a nagyfőnökkel, aki mindent elkövetett, hogy Mankind sose szerezhesse meg a legértékesebb címet, a WWE övet. Ennek ellenére decemberben legyőzi The Rock-ot, és világbajnok lesz.

1999-ben a Royal Rumble-on Rock visszaszerzi az övet. Pár hét múlva újra Mankind, majd ismét Rock a bajnok. Az év második felében csapatot alkot a két korábbi rivális “Rock ‘n’ Sock Connection” néven. Háromszor is sikerül megszerezniük a tag team öveket.
A SummerSlam-en győzni tud Steve Austin és Triple H ellen, és harmadszorra is világbajnok lesz. Egy nappal később Triple H elnyeri az övet.
A No Way Out-on Foley-nak vissza kellett vonulnia, ha veszít a bajnok ellen. Veszített, de a WrestleMania 2000-en még esélyt kapott a címre, de nem járt sikerrel.

2000-2001 között programigazgatóként szerepelt, néha pedig bíróként is tevékenykedett.
2003-ban tér vissza, mint a RAW igazgatója, de hamar beleun a folyamatos utazgatásokba, és otthagyja a szervezetet, hogy több időt tölthessen a családjával, és kedvenc hobbijával, az írással.
2004-ben újra ringbe lép, hogy viszályba kerüljön Randy Ortonnal, és hogy újra alakuljon a Rock ‘n’ Sock Connection.
2005-ben az ECW kommentátora volt, egy meccs erejéig pedig Mankind-ként legyőzte Carlito-t.
WrestleMania 22-n látványos meccset produkál Edge-el, később pedig viszályba keveredik Ric Flair-rel, akit az életben sem kedvel.
Össze akar jönni Melina-val, és hogy megvédje a lányt, tagja lesz Mr. McMahon “Csókold Meg A Seggem” klubjának. A sok megaláztatás ellenére Melina Foley ellen fordul.
2007-ben többször is esélyt kap a világbajnoki címre, de sosem jár sikerrel.
2008-ban a SmackDown kommentátoraként dolgozott, majd az év szeptemberében végleg otthagyja a WWE-t.

Átkerül a TNA-hez, ahol 2009-ben a világbajnoki címet is megszerezte.Foley az életben sikeres könyvíró. A pankráció világát bemutató írásaiból több is vezette a New York Times bestseller listáját.
Házas, van három fia, és egy lánya. Nagyon sokat tesz rászoruló gyerekekért, és rengeteg alapítvány tagja.

TITANTRON

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!