Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Rikishi
Magasság: 185 cm
Súlya: 192 kg
Származási hely: Samoa szigete
Speciális mozdulata: Banzai Drop, Rikishi Driver
Főbb eredményei: Intercontinental Champion, WWF Tag Team Champion

Solofa Fatu néven született 1966. október 11-én a híres Anoa’i pankrátor családba. Nagybátyja Afa tanította az alapokra a ’80-as években. Ő Umaga testvére.
1985-ben Montrealban kezdte meg pályafutását. Később a WWC szervezetnél csapatot alkot Samu-val „Samoan Swat Team” néven. A formáció karaktere nagyon hasonlított a híres „Wild Samoans”-éhoz. Mezítláb küzdöttek, és sosem beszéltek angolul.

1988-ban átkerülnek a WCCW-hoz, ahol sikeres csapat bajnokok lesznek.

1992-ben leszerződnek a WWF-hez, mint a „Headshrinkers”. Menedzserük Samu apja, Afa lesz. A megszokott szamoai harcos karakter megmarad.
1994. április 26-án legyőzik a Quebecers csapatát, és Tag Team Bajnokok lesznek. Az öveket később Shawn Michaels és Diesel szerzi meg egy olyan meccsen, ami nem került adásba. Samu sérülés miatt ott hagyja a szervezetet, helyette pedig Sione érkezik. Megalakul a „New Headshrinkers” csapata, de csak rövid időre és kevés sikerrel.
Fatu szóló karrierbe kezd. Karaktere most már angolul beszélt, és igazi városi fickó volt.
Egy idő után a WWF úgy döntött, hogy nagyot változtat Fatun. Egy közép-keleti karaktert kezdett alakítani „The Sultan” néven. Kapott egy maszkot is, hogy ne lehessen felismerni. Kb. egy éven keresztül játszotta ezt a szerepet.
Kis ideig különféle független szervezeteknél lép fel, majd 1999-ben visszatér, mint Rikishi, aki a Too Cool csapat tagja lesz. A trió minden meccs előtt előadott egy kis táncos koreográfiát, ami nagyon tetszett a közönségnek. Rikishi nagy örömet szerzett mindig a nézőknek, amikor nagy valagát az ellenfele arcába tolta.
2000. június 22-én legyőzi Chris Benoit-t, és Interkontinentális Bajnok lesz. Az övet Val Venis szedi el. Később Rikishi gonosszá válik, és Steve Austinnal kezd csatározni.
Haku visszatér a szervezethez, és újra csapatot alkotnak, de Rikishi lesérül, és a formáció feloszlik.
2001. májusában tér vissza, és újra face karakter lesz. Sajnos elég hamar újra lesérül, így az év nagy részéből kimarad. Amikor decemberben visszatér, Rico-val megnyeri a csapat bajnoki övet Billy és Chuck ellen. Rico később elpártol tőle, és ezért a címet is elveszti.
2004-ig kell várnia, mire újra bajnok lehet. Ezüttal Scotty 2 Hotty-val nyeri el a tag team öveket a Basham Brothers-től. Az övvesztés Charlie Haas és Rico ellen történik meg.
Az év közepén a WWE elküldi Fatut, hogy fogyjon le.

Kisebb független szervezeteknél tűnik fel Kishi néven, mivel a „Rikishi” név a WWE tulajdonát képezi.

2007. szeptemberében „Junior Fatu” néven a TNA-hez kerül. Még ebben az évben pénzügyi problémák vetődnek fel közte és a vezetőség között, melynek eredménye, hogy el kell hagynia a szervezetet.

2009. márciusától a „Revolution Lucha Libre” szervezet tagja, mint Kishi.Mielőtt pankrátor lett, San Francisco-ban utcai tánccal kereste a kenyerét. A ’90-es évek elején lövöldözésbe keveredett, és 3 percig halott is volt, mire az orvosok vissza tudták hozni az életbe.
Sua nevű feleségével 5 gyereke van. Rokonai között megtalálható The Rock, a néhai Yokozuna, Headshrinker Samu, valamint a Wild Samoans csapata (Afa és Sika).
2008. április 27-én meghal édesanyja, miután hét évig küzdött a rák ellen.

TITANTRON


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!