Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Sting
Magasság: 188 cm
Súlya: 116 kg
Származási hely: Venice Beach, California
Speciális mozdulata: Scorpion Death Drop
Főbb eredményei: WCW Champion, WCW International World Heavyweight Champion, TNA World Heavyweight Champion, NWA Champion

Steve Borden néven született 1959. március 20-án. 1985-ben kezdett pankrációzni az Universal Wrestling Federation-nél mint Flash Borden, bár ekkor még nem vette komolyan a dolgot.
1986-ban csapatot alkot Jim „Justice” Hellwig-el (később ő lesz Ultimate Warrior) „Blade Runners” néven. Border megváltoztatja a ring nevét Sting-re (fullánk), Hellwig pedig a „Rock” (szikla) nevet kapja. Rock 1986-ban otthagyja a szervezetet, Sting új partnere pedig Eddie Gilbert lesz, és kétszer is megnyerik a csapat bajnoki öveket.
1987-ben Rick Steiner-rel is csapatbajnok tud lenni.

Átkerül az NWA szervezethez, ahol viszályba kerül az akkori nehézsúlyú bajnokkal, Ric Flair-el. Mindez köszönhető annak, hogy a közönség kezd megőrülni érte. Arca minden alkalommal másmilyen színűre volt festve, haja pedig rövid platinaszőke volt. A címet azonban nem sikerül megszerezni.
1989-ben legyőzi Mike Rotundo-t, és Television Champion lesz. Az övet később The Great Muta szerzi meg. Az év vége felé összeáll Flair-rel pár csapat meccs erejéig, majd tagja lesz a „Four Horsemen” formációnak.
1990-ben Sting lett az első számú kihívó Flair bajnoki övéért, ezért kilépett a csoportosulásból, és újra viszályba keveredett Ric-kel. A Great American Bash-en aztán végre sikerült győznie, és ő lett az új nehézsúlyú világbajnok. A címet egyébként összesen hatszor sikerül elhódítania.
1991. januárjában a Starrcade-en veszti el az övet Ric Flair ellen. Az NWA szervezet új nevet kap, most már WCW-ként működik tovább. Sting legyőzi egy torna döntőjében Steve Austin-t, és US Bajnok lesz.
1992-ben a SuperBrawl II alkalmával legyőzi Lex Luger-t, és WCW Nehézsúlyú Világbajnokká válik. Megalkotja a Sting’s Quadron formációt, és nagy meccseket vív az Alliance csapatával.
1993-ban Big Van Vader kerül a célkeresztbe. Kettejük csatározásaként az öv is gazdát cserél párszor.
1994-1995 között Hulk Hogan-nel alkot csapatot, és olyanok ellen küzdenek, mint a Dungeon of Doom, vagy a Four Horsemen gárdája. Sting-ékhez később csatlakozik Randy Savage is.
1996-ban Lex Luger-rel legyőzik a Harlem Heat-et, és újra tag team bajnok lesz. Az övváltás pár hónap múlva történik meg, és újra a Harlem Heat lesz a bajnok.
Az év nyarán megalakul a Hulk Hogan vezette nWo formáció, akik káoszt akartak teremteni a szervezetnél. Fő ellenségük Sting volt. Egyik alkalommal egy kamu Sting tűnt fel az nWo oldalán. A közönség elhitte az árulást, ami a később felbukkanó igazi Sting-nek nagyon rosszul esett. Innentől kezdve az addig színes arcfestéket felváltja a falfehér smink, a hosszú fekete haj és a ballonkabát, Sting pedig magányosan és némán kezdi járni útját. Ekkor kerül elő jelképes fegyvere, a baseballütő is. Azért, hogy karaktere ne hasonlítson annyira a „Holló” című film szereplőjére, elkezd különféle színeket felvinni a fehér sminkre.
Az nWo-val való hosszas csatározás csúcspontja a gonosz Hulk Hogan-nal történő összecsapás lesz a Starrcade-en. Sting nyer, és újra világbajnok lesz. Jó pár címvédés után Randy Savage kaparintja meg az övet csalással.
Az nWo két részre szakadt. Az a része, ahol a face pankrátorok voltak, az nWo Wolfpac nevet kapta. Ennek lett Sting is a tagja. Giant-tel megszerzi a csapat bajnoki címet. Miután szétmennek, Bret Hart-tal csatározik. Amikor a két nWo csapat újra egyesül, és ismét gonoszokká válnak, Sting megint a saját útját kezdi járni.
1999-ben legyőzi Diamond Dallas Page-et a világbajnoki övért, de másfél óra múlva Page visszanyeri a címet egy four-way meccsen. Ezzel Sting tartja a legrövidebb ideig uralkodó világbajnok rekordját a WCW-ban. Gonosz karakterré válik, amikor az immár jófiú Hogan-ra támad. A probléma csak az volt, hogy a közönség még így is imádta, úgyhogy rövid időn belül újra pozitív karakter lett.
2001. márciusában a WWF felvásárolja a WCW-t. Az utolsó WCW műsor végső összecsapását Sting vívja régi nagy ellenfelével Ric Flair-rel, akit legyőz.

2002-ben elszegődik a World Wrestling All-Stars szervezetéhez, és Európában, majd Ausztráliában bunyózik. Természetesen a WWA-nál is bajnok lesz.

2003-ban négy alkalom erejéig fellép a TNA-nál.
2006. január 1-től hivatalosan is a TNA pankrátora lesz. Itt háromszor is sikerrel gyűjti be a világbajnoki címet.1998-ban keresztelkedett meg. Házas, és van két fia, meg egy lánya. A család nagyon vallásosan él. Borden-nek van egy fivére is, aki pap. Jelenleg Ellis County-ban él (Texas állam).

TITANTRON

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!