Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Umaga
Magasság: 188 cm
Súlya: 158 kg
Származási hely: Samoa
Speciális mozdulata: Samoan Spike
Főbb eredményei: Intercontinental Champion

Edward Fatu néven 1973. március 28-án született American Samoa-n, a híres Anoa’i wrestling család tagjaként. Testvérei Solofa Fatu (Rikishi) és Sam Fatu (Tonga Kid). Unokatestvérei között ott van Dwayne Johnson (The Rock), valamint a már elhunyt Rodney Anoa’i (Yokozuna), nagybátyja pedig „Superfly” Jimmy Snuka.
Afa bácsikája kezdte tanítani az alapokra, és ’95-ben kezdte meg pályafutását különféle kisebb szervezeteknél.

2002-ben csatlakozott a WWE-hez, mint Eric Bischoff egyik testőre. A gárdát hárman alkották (a másik két tag Rosey és Fatu voltak), Three Minute Waerning néven. Egy év elteltével a WWE elbocsájtja, mert a valós életben egy éjjeli bárban verekedésbe keveredett.
Pár hónappal később a TNA-ban tűnik fel Ekmo néven. Ezután Japánba megy az All Japan Pro Wrestling-hez. Itt nagyon sikeres csapatbajnok volt.

2006. április 3-án tér vissza egy teljesen új személyiséget, Umaga-t megformálva, aki egy vad szamoai harcos. Impozáns nyerőszériával indított, melynek nem tudott ellenállni Ric Flair és Kane sem. Első vereségét John Cena ellenében szenvedte el, akivel ekkoriban harcban állt.

2007. február 19-én a RAW műsorában legyőzi Jeff Hardy-t, és Interkontinentális Bajnok lesz. Április 16-án veszti el az övet az addig ismeretlen Santino Marella ellenében. Az eset úgy történt, hogy Vince McMahon nem talált ellenfelet a bajnoknak, ezért a közönségből választott. A kiválasztott személy volt Santino, aki Bobby Lashley segítségével győzni tudott. A cím június 2-án kerül vissza Umaga-hoz. Szeptember 3-án visszakerül az öv Jeff Hardy-hoz (Umaga-t 30 napra felfüggesztették doppingvétség miatt).

2008. június 23-án átkerül a SmackDown-hoz. Beszed egy vállsérülést, és hosszas pihenőre kényszerül.
A visszatérés 2009. január 30-án történik meg. Nagy meglepetésre június 8-án felmond, és otthagyja a WWE-t.2008. április 25-én meghalt édesanyja, miután hét éven át próbálta leküzdeni a rákot.
Edward 2009. december 4-én 36 évesen halt meg, miután otthonában szívinfarktust kapott.

Umaga tiszteletére


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!