Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Rob Van Dam
Magasság: 183 cm
Súlya: 108 kg
Származási hely: Battle Creek, Michigan
Speciális mozdulata: Five-Star Frog Splash
Főbb eredményei: WWE Champion, TNA World Heavyweight Champion, ECW Champion, Intercontinental Champion, ECW Television Champion, World Tag Team Champion, WWE Tag Team Champion, Hardcore Champion, European Champion

Robert Alexander Szatkovsky néven született 1970. december 18-án. Első WWF-es fellépése 1987-ben volt, amikor „Million Dollar Man” Ted DiBiase a közönségből mindig kiválasztott egy embert, akinek pénzt adott, ha megalázó dolgokat hajt végre. A tini Szatkovsky akkoriban megcsókolta DiBiase lábát, és 100 dollárt kapott.

Profi karrierje 1990-ben vette kezdetét. Edzője The Sheik volt. A ring nevét egy floridai promótertől kapta. Kezdetben kisebb szervezeteknél próbálkozott, majd 1992-ben leszerződött a WCW-hoz, és Robbie V néven bunyózott.

1996-ban átkerül az ECW-hoz. Nagy viszályba keveredik Sabu-val, akivel később a szervezet egyik legsikeresebb csapatát is alkotja. A közönség mindig is vevő volt látványos mozdulataira. Akkor lett igazán népszerű, amikor 1997. április 4-én legyőzte Bam Bam Bigelow-t, és ECW Television Champion lett.
Június 27-én Sabu-val legyőzik Sorm-ot és Candido-t, és csapat bajnokok lesznek. Rob így már két övet is birtokol egyszerre. A csapat bajnoki címet egyébként kétszer sikerül megszereznie.
2000. januárjáig sikeresen védte meg Television Champion övét, de ekkor lesérül, a címet pedig kénytelen leadni. Amikor visszatér, az aktuális bajnokot, Tommy Dreamer-t próbálja legyőzni, ami nem sikerül.
Az ECW kis idővel később bezárta kapuit, mert csődbe ment. A szervezetet a WCW-vel együtt a WWF vásárolja fel. Az egész folyamatot egy ECW/WCW vs. WWF sztorival tálalják a közönségnek. Ez volt az „INVÁZIÓ” korszak. Van Dam ekkoriban sikeresen megszerzi Jeff Hardy-tól a Hardcore Bajnoki övet, amit később Hardy visszanyer.

WrestleMania X8 alkalmával leveri William Regal-t, és Interkontinentális Bajnok lesz.
Amikor 2002-ben a WWE két részre szakad (RAW és SmackDown), Rob a RAW csapatába kerül. Az övet Eddie Guerrero-val felváltva szedik el egymástól.
Legyőzi az Európa Bajnok Jeff Hardy-t, és egyesíti a két övet. Innentől kezdve már csak az interkontinentális öv marad. Az év nagy részében Chris Benoit-val váltogatják az övet.
Tommy Dreamer legyőzésével a Hardcore Bajnoki övet is beolvasztják az interkonti címbe.
Szeptemberben Chris Jericho-hoz kerül az öv.
Az év vége felé párszor megküzdhetett a nehézsúlyú bajnoki címért, de nem járt sikerrel.

2003 elején Kane-nel megszerzik a csapat bajnoki öveket, amit pár sikeres címvédés követ, míg ki nem kapnak a La Résistance-tól.
Szeptemberben negyedszerre is interkonti bajnok lesz, miután legyőzi Christian-t egy létra meccsen.
Viszályba keveredik Chris Jericho-val, és az öv kettejük között vándorol.

2004. februárjában Booker-T oldalán ismét csapat bajnok lesz. Az öveket később az Evolution szerzi meg.
Márciusban átkerül a SmackDown-hoz. Itt Rey Mysterio-val lesz csapat bajnok, ám az év végére lesérül.

2005-ben fél év kihagyás után a RAW-ba tér vissza. Megnyeri a Money in the Bank meccset, aminek köszönhetően bármelyik világbajnokot bármikor kihívhatja egy éven belül, de a lehetőséggel nem tudott élni.

2006. májusában átkerül az ECW-hoz. Legyőzi John Cena-t, és WWE Bajnok lesz. Paul Heyman (az ECW vezetője) kinevezi ECW Nehézsúlyú Világbajnoknak. Van Dam az egyetlen pankrátor, aki WWE Bajnok, és ECW Bajnok is volt egyszerre. Később mindkét övét elveszti, ráadásul 30 napra eltiltják drog fogyasztásért.
Visszatérése után jó párszor megpróbálja becserkészni az ECW övet, de mindannyiszor sikertelenül jár.
2007-ben a felesége rákos lesz, ő pedig ott hagyja a szervezetet, hogy ápolhassa.
Decemberben a RAW 15 éves jubileumi műsorában egy meccs erejéig fellép, és egy perc alatt leveri Santino Marella-t.
2009-ben meglepetés résztvevőként feltűnik a Royal Rumble-on.

2010. elején leszerződik a TNA szervezetéhez, és rövid időn belül bezsebeli a világbajnoki címet.A valós életben nős, feleségét Sonya-nak hívják, aki gyakran elkísérte a fellépésekre.
Szatkovsky korábban profi kickboxos volt.
Van egy képregényboltja, ami „5 Star Comics” néven fut.

TITANTRON


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!