Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: The Rock
Magasság: 193 cm
Súlya: 118 kg
Származási hely: Hayward, California
Speciális mozdulata: Rock Bottom, People’s Elbow
Főbb eredményei: WWE Champion, WCW Champion, Intercontinental Champion, WWE Tag Team Champion, European Champion, Royal Rumble győztes 2000-ben

Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án született. Félig samoai, félig fekete-kanadai. Apja (Rocky Johnson) és nagyapja („High Chief” Peter Maivia) is híres pankrátorok voltak. Dwayne a középiskolában kezdett birkózni, mellette pedig football-ozott is. A Miami Egyetemen kriminológia szakon diplomázott. Rövid ideig az NFL-ben is játszott, de lesérült.
Családjában többen kapcsolódnak a pankrációhoz, pl. unokatestvérei Umaga és Rikishi.
Miután Dwayne is érdeklődni kezdett a wrestling iránt, apja kezdte tanítani.

1996-ban debütált a WWF-nél Rocky Maivia néven. Ő volt a szervezet első harmadik generációs pankrátora. 1997. februárjában legyőzi Hunter Hearst Helmsley-t (Triple H), és Interkontinentális Bajnok lesz. Bár jó fiú karaktert alakított, a közönség nem volt vevő rá, és folyamatosan ócsárolták. Elveszti a címét Owen Hart ellen, és sérülés miatt pihenőre kényszerül. Gonosz karakterként tér vissza. A „Nation of Domination” formáció tagja lesz, és ekkor kezdi el használni a „Rock” (Szikla) becenevet. Hatalmas egyéniségének köszönhetően hamar ő lesz a főnök, és egyes szám harmadik személyben kezd beszélni.
Az IC övet többször is megszerzi, amikor Stone Cold, vagy éppen Triple H van a célkeresztben.
A közönség imádja Rock interjúit és beszólásait, ezért pozitív karakterré változik. Ő lesz „a nép bajnoka”. A ’98-as Survivor Series-en legyőzi Mankind-ot, és WWF Bajnok lesz. Ezzel ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka (később Randy Orton-é a dicsőség).

Újra gonosszá válik, és a „Corporation” formáció oszlopos tagja lesz. Mankind-dal folytatódik a csatározás, ami jó pár világbajnoki cím cserével jár.
Bár gonosz, a közönség továbbra is rajong érte, ezért újból jó fejjé válik. Korábbi ellenségével Mankind-dal csapatot alkot, és létre jön a „Rock ’n’ Sock Connection”. Háromszor szerzik meg a Tag Team címet.

2000-ben megnyeri a Royal Rumble-t, ám WrestleMania-n nem sikerül a címszerzés Triple H ellenében. Egy hónappal később a Backlash-en azonban sikerrel jár, és negyedszerre is világbajnok lesz. A címet később elbukja, és a viszály tovább folytatódik közte és a McMahon klán közt. A csatározás eredménye egy ötödik világbajnoki öv, melyet Undertaker és Kane segítségével nyer meg a King of the Ring-en. Októberben Kurt Angle veszi el a címet, Rock pedig a csapat bajnoki övvel vigasztalódik, amit Undertaker-rel szerez meg.

2001-ben Kurt Angle legyőzésével újra világbajnok lesz. Az övet WrestleMania X-Seven alkalmával újra elbukja, ezúttal Steve Austin ellenében. Nem sokkal később szünet következik, ugyanis ekkor forgatja a „Múmia Visszatér” című filmet.
Amikor ismét visszajön, legyőzi Booker-T-t a SummerSlam-en, és WCW Bajnok lesz. Az övet párszor elveszti, majd visszaszerzi Chris Jericho-tól.

2002-ben meccsel Undertaker-rel, és WrestleMania X8-on Hulk Hogan-nel. Vengeance alkalmával hetedszerre is WWE Bajnok lesz, miután nyer Undertaker-rel és Kurt Angle-lel szemben. SummerSlam-en bukja el az övet Brock Lesnar ellenében.

2003. januárjától újra rosszfiúvá válik, és viszályt folytat Hulk Hogannal, Steve Austin-nal és Goldberg-gel is.
Újra közönség kedvenccé válik, és 2004-től csak szórványosan tűnik fel a ringben. WrestleMania XX-on Foley-val újra összeáll a Rock ’n’ Sock Connection, de vesztenek az Evolution ellenében.A ringen kívül sikeres színész. Olyan filmek főszereplője volt, mint a Skorpió Király, vagy a Doom.
Johnson 1997. május 3-án vette el egyetemi szerelmét, Dany Garcia-t. Simone Alexandra nevű lányuk pedig 2001-ben született. 2007-ben elvált.

TITANTRON


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!