Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: „Macho Man” Randy Savage
Magasság: 188 cm
Súlya: 108 kg
Származási hely: Sarasota, Florida
Speciális mozdulata: Diving elbow drop
Főbb eredményei: WWF Champion, WCW World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, 1987-es King of the Ring győztese

Randall Mario Poffo néven született 1952. november 15-én Columbus-ban (Ohio állam). Apja szintén híres pankrátor volt az ’50-es és ’60-as években. Randy testvére is pankrációzott „The Genius” néven.

1973-ban debütált „The Spider Friend” néven. Karaktere egy pókember utánzat volt. Később a Georgia Championship Wrestling-nél kezdte el használni a Randy Savage nevet.
Testvérével együtt Jerry Lawler szervezeténél, a Continental Wrestling Association-nél lépett fel.

1985-ben igazol át a WWF-hez, és gonosz karaktert játszik. Menedzsere Miss Elizabeth volt.
1986-ban legyőzi Tito Santana-t, és interkontinentális bajnok lesz. Az övet WrestleMania III alkalmával veszti el Ricky Steamboat ellen. Kettejük mérkőzése minden idők egyik leglátványosabb csatájaként került be a történelembe.
1987-ben közönség kedvenccé válik, és megnyeri a King of the Ring tornát. Cowboy kalapban, színes ruhákban és napszemüveggel szerepel, ami nagyon tetszik a nézőknek. Híres jelmondata az: „oooooh yeeaahhhh!”
Később összeáll Hulk Hogan-nel, és megalakul a „Mega Powers”, bár csapat címet nem nyernek.
WrestleMania IV-en megnyeri azt a tornát, amit a világbajnoki övért rendeztek meg. Több mint egy évig őrzi a címet. Idő közben összeveszik Hogan-nal Miss Elizabeth miatt, és újra gonosz lesz. Kettejük nagy ütközete WrestleMania V-ön következik be, ahol Hulk leveri, és ő lesz az új bajnok. Savage új menedzsert kap Sensational Sherri személyében. Felveszi a „Macho King” becenevet, és kap egy jogart is, ami rendre használatba kerül a meccsein.
Nagy viszályba kerül az aktuális bajnokkal, Ultimate Warrior-ral. A nagy összecsapás WresteMania VII alkalmával történik meg. A meccs tétjeként aki veszít, annak el kell hagynia a WWF-et. Savage veszített. A meccs után Sherri rátámad, ám Miss Elizabeth is az arénában van, aki Randy segítségére siet. Miután megmenti Macho Man-t, újra egy pár lesznek.

1991-ben tér vissza, és kommentátorként dolgozik a szervezetnél. Megkéri a ringben Elizabeth kezét, és SummerSlam-en összeházasodnak (a valós életben is összeházasodnak). A ceremóniába Jack „The Snake” Roberts kavar be, és ennek következményeként a vezetőség megengedi Savage-nek, hogy újra küzdhessen. Miután leverte Roberts-et, Ric Flair került a célkeresztbe, aki az aktuális világbajnok volt. A nagy csata Wrestlemania VIII főmérkőzéseként kerül megrendezésre, ahol Randy másodszorra is WWF világbajnok lesz.
1992. szeptember 18-án a valóságban elválik Elisabeth-től, aki ennek következtében nem lép fel többet a műsorokban. A címet Randy szeptemberben bukja el Ric Flair ellen.
Csapatot alkot Ultimate Warrior-ral „Ultimate Maniacs” néven, de övet nem sikerül szerezniük.
1993-tól inkább kommentátorként látjuk, a ringbe csak ritkán téved. Utolsó nagy meccse WrestleMania X alkalmával kerül megrendezésre, ahol legyőzi Crush-t. ’94 októberében lejár a szerződése, és elköszön a WWF-től.

Átigazol a nagy vetélytárshoz, a WCW-hoz. Nagy ellenfele itt ismét Ric Flair lesz.
1995-ben megnyeri a World War 3 alkalmával megrendezésre kerülő 60 fős tömegbunyó meccset, és WCW Nehézsúlyú Világbajnok lesz. A címet felváltva szerzik meg egymástól Flair-rel.
1996. januárjában Elizabeth újra Savage oldalán jelenik meg, de hamar ellene fordul, és Ric Flair pártját fogja. Kettejük nagy viszálya után a gonosszá vált Hulk Hogan formációja, az „Outsiders” kerül célkeresztbe.
A nagy csatározások ellenére ’97-ben Randy is tagja lesz Hogan csapatának, ami most már az nWo nevet viseli. Elizabeth újra feltűnik mellette.
1998. tavaszán legyőzi Sting-et, és újra WCW bajnok lesz. Ott hagyja az nWo-t és betársul az nWo Wolfpac csapatához. Beszed egy komolyabb bokasérülést, és pihenőre kényszerül.
Visszatérve igazi heel karaktert alakít. Madusa és Miss Madness társaságában megalakítja a „Team Madness” nevű formációt.
1999-ben a Great American Bash alkalmával csapatot alkot Sid Vicious-el, ellenfeleik pedig Kevin Nash és Sting voltak. A szabályok értelmében aki négyük közül először hajt végre pin-elést az ellenfélen, az lesz az új bajnok. Savage nyer, és negyedszerre is megszerzi az övet. Egy nappal később Hulk Hogan szerzi meg a címet tőle.
2000-ben lejár a szerződése, amit nem hosszabbítanak meg.

2004-ben feltűnik a TNA-nál, és egy évet eltölt a szervezetnél.Volt feleségét, Elisabeth Hulette-et 2003. május 1-én holtan találják Lex Luger otthonában. A halál oka kábítószer túladagolás.
2003. októberében piacra dob egy hip-hop lemezt „Be A Man” címmel.
2010. májusában másodjára is megnősül.

TITANTRON


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!