Bejelentés


WWEStars


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Owen Hart
Magasság: 178 cm
Súlya: 103 kg
Származási hely: Calgary, Alberta, Kanada
Speciális mozdulata: Reverse piledriver, Sharpshooter
Főbb eredményei: Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, European Champion, 1994-es King of the Ring győztes

Owen James Hart 1965. május 7-én született bele a híres pankrátor családba. Kezdetben mással akart foglalkozni, de miután nem úgy alakultak a dolgok, mint azt szerette volna, kipróbálta a wrestling műfaját is. Az alapokat az apja híres „Hart Dungeon” nevű iskolájában sajátította el, ami a család pincéjében volt kialakítva.
1986-ban debütált apja szervezeténél, a Stampede Wrestling-nél.

1988-ban Japánban lépett fel „Jushin Liger” néven. Még ennek az évnek októberében leszerződik a WWF-hez. „The Blue Blazer” néven tűnik fel, és egy maszkos szuperhőst alakít.

1989-ben két évre ott hagyja a WWF-et, és különféle kisebb szervezeteknél lép kötelek közé. 1991-ben pár alkalomra a WCW-nál is feltűnik. Még ebben az évbe újra átmegy a WWF-hez.

Ekkoriban megy szét a „Hart Foundation”, és Bret (Owen bátyja) szóló karrierbe fog. A csapat másik fele Jim „The Anvil” Neidhart (a valós életben Owen sógora) összeáll Owen-nel, és megalakítják a „New Foundation”-t. Kis idő múlva Jim elmegy a szervezettől, Owen pedig összeáll Koko B. Ware-al, és létre hozzák a „High Energy” formációt. Tarka bő gatyában és színes kockás kabátokban parádéztak. Címközelbe sosem jutottak, mert a kisgyerekek szórakoztatására voltak kitalálva.

1993-ban szétválnak, Owen pedig szóló karrierbe kezd meghagyva a tarka, bő gatyát.
Összetűzésbe keveredik Bret-tel, és gonosz karakter lesz. WrestleMania X-en legyőzi a bátyját, aki később még aznap világbajnok lesz Yokozuna leverésével.

1994-ben megnyeri a King of the Ring-et, és elkezdi használni a „King of Harts” becenevet. A testvércsata egészen a ’95-ös Royal Rumble-ig tartott.
WrestleMania XI-en csapatbajnok lesz Yokozuna-val „The Smoking Gunns” legyőzésével. 5 hónap múlva bukják az öveket Shawn Michaels és Diesel ellen.

1996-ban a „Camp Cornette” csoportosulás tagja lesz. British Bulldog-gal összeállva (aki szintén a sógora) újra csapatbajnok lesz. A duó majdnem széthullott, mivel Bulldog idő közben bezsebeli az Európa Bajnoki övet, Owen pedig szintén pályázik a címre. A feszültséget a szintén gonosszá vált Bret Hart csillapítja, aki a család fontosságára hivatkozva újra megalkotta a „Hart Foundation”-t. A brigád célja Kanada istenítése, és az USA pocskondiázása volt. A keretben helyet kapott még Jim Neidhart és Brian Pillman is (a Hart család jóbarátja).
Owen leveri Rocky Maivia-t, és Interkontinentális Bajnok lesz. Az övet Steve Austin szerzi meg, akinek eltörik a nyaka a mérkőzésen, és csak nagy nehézségek árán tudott győzni. Az övért később a nyaksérülés miatt egy tornát rendeznek, amit Owen nyer, és újra bajnok lesz.

1997-ben a Survivor Series-en bukja a címet a visszatérő Austin ellen. Ezen az estén történik meg az a híres jelenet is, amikor Bret elveszti a világbajnoki övét Shawn Michaels ellen, pedig nyernie kellett volna. A botrány után Bret átmegy a WCW-hoz, ahova British Bulldog és Jim Neidhart is követik. A WWF-ben így Owen marad az egyetlen Hart tag, mivel köti a szerződése.
Kis időre lekerül a képernyőről. Amikor visszatér, „The Lone Hart” néven bunyózik tovább. A név arra utal, hogy Owen egyedül maradt a szervezetben. Nagy viszályba kerül a DX csapatával. Triple H-et legyőzve megszerzi az Európa Bajnoki övet, amit később Triple H viszavesz.
Tagja lesz The Rock csapatának, a „Nation of Domination”-nek.
Amikor a formáció feloszlik, 1998-ban csapatot alkot Jeff Jarrett-el. Menedzserük Debra lesz. A sztori szerint Owen-nek nyalni-falnia kéne Debra-t a képernyő előtt, de ő ezt nem akarja megcsinálni a felesége és a gyerekei miatt. Ennek következtében elbocsátják a WWF-től.
A szervezethez maszkkal a fején tér vissza „Blue Blazer” néven, ami egyfajta büntetésnek is tekinthető a szervezet részéről az engedetlenségért. Bár mindenki tudja ki van az álarc mögött, sosem lepleződik le a kiléte. Jeff Jarrett-el legyőzik Ken Shamrock és Big Bossman csapatát, amivel Tag Team Bajnokokká válnak.

1999. május 23-án egy Interkontinentális Bajnoki meccs volt betervezve The Godfather ellen. Owen az aréna tetejéről szállt volna alá egy drótkötél segítségével, ám a kötél elszakadt, hősünk pedig 24 métert zuhanva szörnyethalt.

Az özvegye Martha beperelte a szervezetet, melynek eredményeként 18 millió dollárt kapott. A baleset után egy nappal a RAW műsora kifejezetten Owen-ről szólt az egyik legnagyobb nézettségi rekordot produkálva. Az este folyamán Jeff Jarrett legyőzte The Godfather-t az interkontinentális címért, amit Owen emlékének ajánlott. Eredetileg Owen nyerte volna meg az övet azon a tragikus napon.1982-ben ismerte meg Martha-t, és 1989-ben házasodtak össze. Két gyerekük született. Oje Edward (1992), és Athena Christie (1995).
Sokak szerint Owen az egyik legjobban elhanyagolt pankrátor volt, aki sosem kapta meg a megérdemelt nagy lehetőséget. A ringben igazi rosszfiú volt, az életben viszont az egyik legbarátságosabb és legviccesebb ember.

Owen Hart tiszteletére

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!